Ik wil hier ook op de kaart! Facebookpagina Porc D'Or

Pulled Porc D'or


ingrediënten:
ca. 1,2 kg varkenslappen of procureur
voor de bbq-rub
90 g rietsuiker
85 g kristalsuiker
5 eetlepels paprikapoeder
1½ eetlepel zout
1½ eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel zwarte peper
1 eetlepel gemberpoeder
1 eetlepel ui poeder


1 theelepel gedroogde rozemarijn

bereiden
Meng alle ingrediënten voor de bbq-rub door elkaar.
Wrijf het vlees in met de rub voordat je het in een ovenschaal legt en gril het in de oven op 110 °C. Laat het vlees in de oven staan tot het vlees de temperatuur van 90 °C heeft bereikt (gebruik een vleesthermometer), dit kan wel 6 uur duren. Zet dan de oven uit en laat de schaal nog ongeveer 2 uur in de oven afkoelen.
Trek het vlees als het klaar is met twee vorken in kleine stukjes uit elkaar. Het moet uit elkaar vallen en lekker mals en draderig zijn. Eventueel kun je er nog wat extra bbq-rub doorheen mengen.
Dien op met hamburgerbroodjes, appel-coleslaw en bbq-saus. Ook lekker met hamburgerbroodjes, guacamole en ingelegde rode uien.

Bron TEX-Mex kookboek