Ik wil hier ook op de kaart! Facebookpagina Porc D'Or

vlaamse stoof met bruin bier en grove mosterd


Ingrediënten                                      
500 g Porc D'or poulet (of nasivlees)                                                             
2 boterhammen (bruine zonder korst)
4 eetlepels mosterd (grove)
50 g boter
1 ui
3 dl bruin bier
1 eetlepel tomatenpuree
3 kruidnagels
3 laurierblaadjes
snufje peper
snufje zout

 

1. Besmeer de boterhammen royaal met de mosterd.

2. Pel en snipper de ui.

3. Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken.

4. Bak de poulet rondom bruin en bestrooi het vlees met versgemalen peper en zout.

5. Voeg de ui toe en bak deze 3 minuten mee.

6. Roer de tomatenpuree erdoor en bak het geheel nog 1 minuut.

7. Schenk het bier en zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat. Voeg de laurierblaadjes en de kruidnagels toe.

8. Bedek het vlees met de boterhammen met mosterd en breng het vocht tegen de kook aan.

9. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) langzaam gaar (± 40 minuten).

10. Voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe.

 

Lekker met Vlaamse frieten en gestoofde witlof.

Voedingswaarde p.p.
Energie (kJ) 1415,00
Energie (kcal) 340,00
Eiwit (gram) 30,00
Vet (gram) 16,00
Verzadigd vet (gram) 5,00
Koolhydraten (gram) 14,00
Vezels (gram) 2,00

Bron: vlees.nl