Ik wil hier ook op de kaart! Facebookpagina Porc D'Or

Crepes Provencaal

16 plakjes ontbijtspek
300 g varkensgehakt
2 theelepels Provençaalse kruiden
2 tomaten
80 g bloem
2 eieren
3 dl melk
boter
1 dl zure room
100 g gemengde salade
zout
peper

 

1. Bak het spek in een droge koekenpan zachtjes uit.

2. Neem de plakjes spek uit de pan en bak het gehakt met de Provençaalse kruiden, een snufje zout en een snufje peper al roerende 5 minuten op een hoog vuur. Zet het vuur uit.

3. Snijd de tomaten in kleine stukjes.

4. Roer van de bloem, het ei en de melk een beslag zonder klontjes.

5. Bak van het beslag in een kleine koekenpan 8 dunne flensjes.

6. Rulbak het gehakt op een hoog vuur.

7. Beleg de warme flensjes met de sla, tomaat, het gebakken gehakt, de uitgebakken plakjes spek en de zure room. Vouw ze dubbel.

Voedingswaarde p.p.
Energie (kJ) 2255,00
Energie (kcal) 540,00
Eiwit (gram) 34,00
Vet (gram) 36,00
Verzadigd vet (gram) 13,00
Koolhydraten (gram) 21,00
Vezels (gram) 1,60

Bron: vlees.nl