Ik wil hier ook op de kaart! Facebookpagina Porc D'Or

Mix gril spies

BBQ spiezen maak zelf je spiezen


 Mix-grill spies                         


Een mix voor diegene die wat meer afwisseling in 1 spies willen speciaal met een Zuid- Europees smaakje.

Voor 4 spiesen
•500 gram varkenshaas
•500 gram kipfilet
•500 gram gehaktballetjes
•500 gram ossenhaas
•3 paprika’s
•1 ui
•1 kopje olijfolie
•2 takjes rozemarijn
•1 bosje basilicum
•4 teentjes knoflook

Snijd al het vlees ongeveer in stukjes van 3 x 3 cm. Snijd de paprika’s en ui in plakjes. Hak de kruiden en de knoflook heel fijn en doe het samen met de olijfolie in een kom. Meng het geheel goed door elkaar, voeg de blokjes vlees en gehaktballetjes toe en roer alles nogmaals goed om. Rijg nu om en om de verschillende soorten vlees aan de spies afgewisseld met een stukje ui of paprika. Op een niet al te hete gril 10 minuten grillen en ondertussen regelmatig draaien. Daarna opzij van het directe vuur leggen met peper en zout besprenkelen en de deksel 10 minuten sluiten.

 

Gehakt spies

Deze is wel hééél makkelijk. Je haalt een halve kilo rundergehakt en/of varkensgehakt en 1 zakje van je favorieten gehakt kruiden(Provençaalse/Griekse/Indische enz.)

Meng het gehakt goed met de kruiden en doe er voor binding eventueel een rauw ei en een beschuit bij. Maak nu kleine balletjes of dunne worstjes omdat ze anders van binnen niet goed gaar worden.

Ongeveer 20 minuten grillen en regelmatig blijven draaien.

In bijna alle gevallen is knoflooksaus het lekkerst bij deze gehakt spiesen.

bron: lekkertafelen.nl