Ik wil hier ook op de kaart! Facebookpagina Porc D'Or

Porc D'Or stoofvlees met donker bier, spek en prei


                                                                                                                                         

INGREDIENTEN 4 personen                                          

700 g Porc D'Or varkenslappen in blokjes
 100 g gerookte spek in blokjes
 2 uien
 2 preien
 1 eetlepel bloem
 1 flesje donker bier naar keuze
 2 eetlepels rode wijnazijn
 2 laurierblaadjes
 Een klontje boter of margarine
 Peper en zout

 

 

Bereidingswijze

Smelt de boter in een stoofpot met dikke bodem en bak de varkensblokjes aan alle kanten goudbruin zodat de snijvlakken dichtgeschroeid zijn.
Pel en snipper de uien en voeg ze toe. Laat alles even doorstoven.
Voeg de spekblokjes toe.
Bestuif alles met bloem, kruid met peper en zout en laat nog even samen bakken.
Overgiet het gerecht met het bier en de wijnazijn, voeg de laurierblaadjes toe en laat alles een uur met gesloten deksel op een laag vuur sudderen. Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht in het stoofpotje zit en voeg eventueel wat water toe.
Was de prei en snij ze in ringen. Voeg preiringen toe en laat alles nog 15 minuten stoven.

Serveer met puree of frietjes

Bron:Geurige stoofpotjes
 smulweb