Ik wil hier ook op de kaart! Facebookpagina Porc D'Or

Porc D'Or rollade met champignons en noten

Ingrediënten:

1 kilo Porc D'Or filet                                                                                                      
zout
peper
100 gr gerookt spek
2 middelgrote uien
150 gr champignons
150 gr gehakte walnoten
2 eetlepels gekleurde peperkorrels
keukentouw
4 eetlepels olie
50 gr boter, in blokjes

 

Voorbereiding: 20min
Bereiding: 1uur20min
Klaar in:1uur40min

Bereidingswijze:

1.Snij de Porc D'Or filet zo in dat het een rechthoekig stuk vlees wordt, of eventueel licht platgeslagen. Bestrooi met zout en peper.
2.Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in.
3.Snij het spek, de uien en champignons kleine blokjes.
4.Bak het spek in een koekenpan zonder olie uit. Voeg de uien en champignons toe en bak even mee. Voeg ongeveer 100 gr gehakte walnoten toe.
5.Verdeel het mengsel gelijkmatig over het midden van het stuk vlees en rol het vervolgens strak op. Bind vast met keukentouw.
6.Vermaal de resterende 50 gram walnoten met de peperkorrels in een vijzelpot. Bestrooi hiermee de rollade aan alle kanten.
7.Verhit de olie in een braadpan en braad hierin de rollade aan alle kanten kort aan.
8.Leg de rollade in een ovenschaal en verdeel de blokjes boter hierover. Bak de rollade in ongeveer 60 minuten gaar in de oven.

Bron : Allrecipes