Ik wil hier ook op de kaart! Facebookpagina Porc D'Or

Porc D'Or spareribs met hoisinssaus en krieltjes

                                                                                                                                          

Aantal personen: 6
bereidingstijd: 1:10 uur

Ingrediënten

- 40 g boter
- 400 g krieltjes
- 100 ml witte wijn
- 400 ml hoisinsaus
- 2 uien, gesnipperd
- 20 g fijne tafelsuiker
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 800 g tot 1 kg verse Porc D´Or spareribs

 

Bereidingswijze:

Hak de spareribs in stukken van 2 ribbetjes per portie. Schraap met een klein scherp mes de uiteinden van de botjes schoon voor een mooie presentatie. (Vraag anders uw Porc D'Or slager dit voor u te doen.) Doe de ribbetjes in een pan gezouten koud water en breng aan de kook. Laat ze ongeveer 20 minuten voorkoken op matig vuur. Verhit in een hoge pan de olie met de boter en suiker. Doe er de krieltjes en uien in en laat op hoog vuur karameliseren. Voeg dan de witte wijn en wat zout en peper toe. Laat op laag vuur zachtjes sudderen tot het vocht net verdampt is. Verwarm de oven voor op 180 °C. Giet de spareribs af en spoel ze onder de koude kraan. Bestrijk ze met een kwast met de hoisinsaus voor je ze met de krieltjes en uien in 6 mini pannetjes doet. Schep 2 eetlepels water in elk pannetje en zet de pannetjes dan ongeveer 30 minuten in de oven.

 


Bron: kookboek Mini pannetjes van José Maréchal